Tirpitz

I klitterne ved Blåvand findes Tirpitz, der er en bunker, som aldrig blev færdigbygget. Bunkeren blev påbegyndt af den tyske besættelsesmagt i 1944 som en del af Atlantvolden. I disse dage sker der forandringer ved Tirpitz, der er nemlig et storstilet byggeri i gang som skal forvandle den ufærdige bunker til et historisk museum - Museumscenter Blåvand. Museet åbner efter planen i maj 2017. Det er Bjarke Ingels Group (BIG), som står bag tegningen af museet.

På trods af byggearbejdet vil Tirpitz-Bunkeren være åben for publikum i sommeren 2016, så interesserede kan komme helt tæt på byggepladsen og følge med på nærmeste hold. Følg museets åbningstider på Varde Museums hjemmeside

Tirpitz-stillingen, Tane Hedevej, 6857 Blåvand, Tlf: 7527 8427 Hjemmeside

Nymindegab Museum

Oplev Nymindegabmalerne med bl.a Laurits Tuxen malerier af fiskerlivet ved Nymindegab eller Johannes Larsens fuglebilleder fra Filsø. 200 malerier fra egnen sat i spil med en kulturhistorisk udstilling som begejstrer ung som gammel.

Se de fine arkæologiske fund fra egnen, originale Lønne-grave fra jernalderen, stolper fra vikingernes bro ved Nybro eller de spændende fund fra vikingehandelspladsen ved Henne Kirke.

På museets frilandsområde er der i sommersæsonen aktiviteter omkring Tømrerens Hus og savmøllen, hvor der bygges Gaf-pramme. Nymindegab Museum arrangerer offentlige ture, såvel som bestilte tur

Nymindegab Museum, Vesterhavsvej 294, 6830 Nr. Nebel, Tlf.: 7522 0877 Hjemmeside

Nymindegab Redningsstation

Ved omlægningen af det danske redningsvæsen i 1975 blev den nu fredede redningsstation i Nymindegab nedlagt. Rednings­båden, der står udrustet som til en red­ningsaktion, er Danmarks ældste. Det øvrige redningsudstyr som raketter og rednings­stol står på den vante plads sammen med ting som nød­hjælp­sudstyr og kommunika­tionstav­ler til fremmedsprogede søfolk.

Nymindegab Redningsbådsmuseum, Redningsvejen, 6830 Nymindegab, Tlf: 7522 0877 Hjemmeside

Blåvand Naturcenter

Ved Blåvand Naturcenter er der en lille udstilling, der fortæller om trækfugle ved Blåvand og i Vadehavet og om ringmærkning af fugle. Udstillingen har desuden fokus på naturen omkring Blåvandshuk, de forskellige typer af klitter, planterne og dyrelivet.

Blåvand Naturcenter, Fyrvej 81, 6857 Blåvand, Tlf: 7522 2250, Hjemmeside

Blåvandshuk Fyr

Blåvandshuk Fyr er nok den mest iøjnefaldende bygning i Blåvand med dets 39 m høje fyrtårn, der med en egen barsk charme markerer Danmarks vestligste punkt, Blåvands Huk. Fra toppen er der en formidabel udsigt over Horns Rev og verdens største havmøllepark.

I den tidligere fyrmesterbolig fortæller udstillingen om opførelsen af de store havvindmølleparker Horns Rev 1 og 2 som kan ses på havet ud for Blåvands Huk.

Fra vores webcam på Fyrmesterboligen kan du følge med i vind og vejr.

Blåvandshuk Fyr, 6857 Blåvand, Tlf: 7527 5411

Høvlehuset

Høvlehuset er en historisk samling af træværktøj fra år 1700-1900. 
I udstillingen er der effekter fra:
Tømrer, Snedkere, Bødkere, Hjul- og karetmagere, Skibstømrer, Violinbyggere, Sadelmagere

Høvlehuset, Gl Mælkevej 62A, 6857 Blåvand
Tlf: 75 27 86 52 Mail Hjemmeside