Det sker i naturparken

Følg med i de spændende begivenheder i naturparkkalenderen og andre arrangementer på siden "Det sker i naturparken". Her kan du bl.a. finde guidede ture og arrangementer, der sker i løbet af 2016. Både kalenderen og siden opdateres løbende.

Det sker i natuparken

Ferie for alle

Kom og mød os på "Ferie for alle"-messen i Herning. Vi deler stand sammen med VisitWestDenmark og I finder os i Danmark-hallen (hal C) ved luftballonen.

Strandet hval ved Blåvands Huk

Torsdag formiddag fik ornitolog en strandet hval i kikkerten ved Blåvand. Hvalen ligger 800-1000 meter ude og kan derfor ikke opleves tæt på. Den vil muligvis skylle ind med højvande senere. Ornitologen mener, at det er en kaskelothval.

Læs mere

Naturpark Vesterhavet får sin egen Michelin-restaurant

Stort tillykke til Henne Kirkeby Kro! Henne Kirkeby Kro i Henne fik onsdag formiddag tildelt en Michelin-stjerne. Det er første gang gourmetrestauranten i det vestjyske får den fornemme stjerne tildelt.

Læs mere

Ørnens dag ved Filsø

Er du vild med ørne? På Ørnens dag får du hjælp af lokalkendte ornitologer til at få et glimt af Havørneparret som har slået sig ned ved Filsø. Den 23-24 januar var Dansk ornitologisk Forening (DOF) ude at spejde efter ørne. Der blev talt over hele landet og der blev i alt spottet 291 havørne i Danmark. Så chancen for at få et glimt af de store rovfugle er høj. Hvis du ikke befinder dig i nærheden af Filsø d. 28/2, så fortvivl ej, Dansk ornitologisk Forening holder nemlig Ørnens dag på mere end 15 lokaliteter rundt om i landet!

Mere information

Naturpark Workshop

Torsdag d. 4/1 havde vi inviteret aktører i naturparken til partnerskabsmøde for at få deres input til et naturparkpartnerskab. Tak til alle deltagere for interessen og de mange gode idéer! Temaet for mødet var følgende: Naturpark Vesterhavet ønsker at etablere et partnerskab med erhvervsdrivende i naturparkområdet. Ønsket er lokal forankring samt at udbrede kendskabet til naturpark-produkter- og oplevelser til fordel for både partnere og naturparken. Der blev i fællesskab fundet frem til tre målsætninger for projektet: 1. At skabe synergier og fællesskaber mellem de forskellige grupper af erhvervsdrivende og være med til at inspirere til nye samarbejder. 2. For at sikre kvaliteten er generelle kriterier nødvendigt for optagelse som natur-parkpartner. Kriterierne skal som udgangspunkt kunne anvendes af Danske Naturparkers medlemmer. 3. Projektet vil afføde større synliggørelse af naturparker. Projektets målgruppe er erhvervsdrivende indenfor følgende: Fødevarer, formidling, friluftsliv, overnatning, events og non-food.

Dagbog fra Blåvand Fuglestation

Vinterpausen er overstået og der er atter nyheder fra Blåvand Fuglestation.

Læs mere

Følg med i vind og vejr

Snart kan du følge med i vind og vejr fra et webcam, der er monteret på Fyrmesterboligen ved Blåvandshuk Fyr. Allerede nu kan du få en lille smagsprøve på, hvad der er i venten.

Se udsigten her

Danmarks første ravfestival

I weekenden lørdag den 26. til søndag den 27. september 2015 afholdes Danmarks første Ravfestival. Ravfestivalen er en kulturel og historisk festival med fokus på rav og andre materialer fra havet. Ravfestivalen foregår ved vestkysten i Naturpark Vesterhavet. Området er et naturskønt område med gode chancer for at finde rav. Som perler på en snor finder du i området en lang række forretninger og virksomheder, der samler, forarbejder, og sælger noget af det smukkeste rav fra Danmark og resten af verdenen.

Se program

Strandskadens Dag 9. august 2015

Blåvand Fuglestation sætter fokus på strandskaden og inviterer til åbent hus søndag den 9. august kl. 8-12. Adressen er Fyrvej 81, 6857 Blåvand

Læs mere

Se billederne fra indvielsen

Indvielsen af Naturpark Vesterhavet og appen Fortællinger i Naturpark Vesterhavet var en festlig dag med mange spændende aktiviteter. Vi siger af hjertet stor tak for opbakningen til alle aktører og gæster. Måske ses vi derude igen snart?

Se billederne

Kom og vær med

til indvielsen af Naturpark Vesterhavet og appen Fortællinger i Naturpark Vesterhavet. Indvielsen finder sted på fem forskellige steder i naturparken og der er masser af spændende aktiviteter for både børn og voksne.

Se programmet

Naturpark Vesterhavet er Jyllands første naturpark

Naturpark Vesterhavet er blevet optaget i Friluftsrådets prestigefulde kvalitetsstempel, Danske Naturparker. Naturpark Vesterhavet er den første naturpark i Jylland og nummer to i Danmark. Danske Naturparker guider befolkning og naturgæster til at finde landskaber og naturområder med stor landskabelig skønhed, naturrigdom og kulturhistorisk værdi, med gode faciliteter og formidling for både børn og voksne. Mærkningsordningen Danske Naturparker er støttet af Nordea-fonden.

Felttræf 2014

I efterårsferien byder Blåvand Fuglestation velkommen til Dansk Ornitolog Forenings årlige felttræf. Felttræffet trækker fugleinteresserede til området fra hele landet og det er især muligheden for at se sjældne arter som ørkenstenpikker, brun løvsanger og himalaysangersanger der lokker. I den mere ”almindelige” afdeling er rødhalset gås, storpiber, fuglekongesanger, og hvidbrynet løvsanger blandt arterne.

Læs mere

Fugletrækket ved Blåvands Huk

Fugletrækket til de sydlige og varmere egne er begyndt. Blåvands Huk er Danmarks vestligste punkt og landskabets udforming gør, at trækfuglene koncentreres her inden de flyver ud over havet. Du kan følge Blåvand Fuglestations observationer i fuglestationens online dagbog. Eller endnu bedre... tag en kikkert under armen og oplev fugletrækket med egne øjne ved Blåvandshuk Fyr.

Læs mere

Wadden Tide - kunstudstilling på stranden

På kanten af Naturpark Vesterhavet og Nationalpark Vadehavet på stranden ved Blåvandshuk Fyr kan du fra den 4. september til 4. oktober 2014 opleve den spændende kunstudstilling Wadden Tide. Wadden Tide er den første store kunstudstilling i Danmark, der sætter internationalt spot på Vadehavet og skaber et kulturelt bånd mellem kunstnere fra alverdens lande med vadehav. Kunstnere fra lande som England, Frankrig, Holland, Danmark, USA og Japan (13 lande i alt) – samles for at sætte fokus på kultur, natur og identitet i vadehavsområdet. Kunstnerne vil i en skabelsesproces over ca. 14 dage arbejde med at skabe værker på specielt udvalgte steder i Kulturregion Vadehavet

Læs mere

Åben Hede

Igen i år holdte Forsvaret arrangementet Åben Hede. Åben Hede er dagen, hvor Hæren viser nyt og gammelt materiel frem på øvelsesterrænet i Oksbøl. Åben Hede er det eneste sted i verden, hvor civile kan komme så tæt på, når der skydes med skarpt.

Læs mere